ČAKOVEC

U Međimurskoj županiji 211 slučajeva koronavirusa, umrla jedna osoba

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Međimurskoj županiji zabilježeno je 211 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađena su 434 uzorka, od čega su evidentirana 202 pozitivna nalaza na koronavirus, što je 46,5 posto pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljeno je devet pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 149 osoba, a trenutni broj aktivnih slučajeva je 944. Do srijede je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 88.484 uzoraka.

Na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec je 121 pacijent. U protekla 24 sata hospitalizirano je 13 pacijenata, otpušteno ih je 11, a četiri su na invazivnoj respiraciji.

Umro je muškarac star 70 godina.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 11. prosinca, cijepljenje bez prethodne najave odvijat će se u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog od 9 do 13 sati, a u subotu, 18. prosinca, u Murskom Središću.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of