ČAKOVEC

U Međimurju 123 novozaražene osobe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U proteklih 24 sata u Međimurskoj županiji zabilježena su 123 novooboljela od koronavirusa od 303 testirana, a jedna je osoba umrla, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.  

U istom su razdoblju ozdravile 63 osobe, a u mjeri samoizolacije se trenutno nalazi 897 osoba. Do sada su ukupno uzeta 13.002 uzorka, a postotak pozitivnih osoba na virus covid-19 u odnosu na broj testiranja za proteklih 24 sata je 40 posto.

U Županijskoj bolnici Čakovec tijekom posljednja 24 sata otpušteno je šestero pacijenta, a primljeno je novih 14 te su u ovom trenutku hospitalizirana 43 pacijenata oboljela od covida-19, od kojih je petero na respiratoru.

Iz Stožera navode da je evidentirana jedna umrla osoba pozitivna na koronavirus, starosti 92 godine. U zdravstvenom sustavu pozitivna su dva liječnika i 10 medicinskih sestara, dok su u samoizolaciji tri liječnika i 11 medicinskih sestara.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Marina Payerl-Pal u priopćenju upozorava kako unatoč svim naporima zdravstvene i drugih suradnih struka u kontroli epidemije, trenutačna epidemiološka situacija u Međimurju nije povoljna.

Upozorava se da broj osoba zaraženim novim koronavirusom te incidencija posljednjih 14 dana, uz sve druge čimbenike u širenju zaraze, ukazuju na njegovo širenje, što je velikim dijelom odraz popuštanja discipline i opreza stanovništva, inače poznatog po izuzetno odgovornom ponašanju od samog početka epidemije.

„Stoga vas ponovo pozivamo na savjesno pridržavanje uputa za prevenciju i sprečavanje širenja ove bolesti”, naglašava se u priopćenju te moli da svatko svojim odgovornim ponašanjem doprinese smanjivanju širenja virusa.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum