KNIN

U Kninu proslavljena 14. obljetnica 14. gardijske mehanizirane brigade

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Četrnaesta gardijska mehanizirana brigada Hrvatske vojske, jedna od elitnih brigada naših Oružanih snaga, proslavila je u utorak u Kninu 14. obljetnicu.

Središnja svečanost održana je u vojarni 4. gardijske brigade "Pauci", nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika hrvatske pobjede „Oluja '95“ na Trgu Ante Starčevića u Kninu.

Ministar obrane Mario Banožić podsjetio je kako je Gardijska mehanizirana brigada sastavljana od gardijskih brigada koje su proistekle iz Domovinskog rata. Također, ponovio je kako Hrvatska vojska ima ustavnu zadaću čuvati cjelovitost i suverenitet države, sudjelovati u mirovnim misijama i operacijama, ali isto tako pomagati i pružati potporu civilnim institucijama.

Pohvalio je pripadnike Hrvatske vojske za sve ono što čine u svojim misijama i zadaćama, za sve potpore institucijama i za sve što čine za hrvatsku državu.

„Želim podsjetiti na sve one ljude koji su sudjelovali u Domovinskom ratu i one koji su dali svoje živote i koji su pomogli stvarati Hrvatsku vojsku, pogotovo kada se nalazimo na području Knina“, rekao je ministar Banožić.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hratske admiral Robert Hranj je istaknuo kako je Gardijska mehanizirana brigada Hrvatske vojske spremna i obučena za misije i zadaće. "U ovim vremenima, punim različitih izazova, nastavljamo ulagati u daljnji razvoj i unaprjeđenje Hrvatske vojske“, rekao je admiral Hranj.

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Boris Šerić je istaknuo kako je Gardijska mehanizirana brigada glavna udarna postrojba Hrvatske kopnene vojske.

"Ova najbolje opremljena postrojba Hrvatske kopnene vojske daje izniman doprinos međunarodnoj sigurnosti kroz sudjelovanje u operacijama u Afganistanu, Litvi, Poljskoj i Golanskoj visoravni", poručio je general pukovnik Šerić.

Zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Dražen Ressler je istaknuo kako je 14. obljetnica Gardijske mehanizirane brigade, uz Gardijsku oklopno-mehaniziranu brigadu, najveća snaga hrvatske pobjedničke vojske. Podsjetio je kako je više od 400 pripadnika Gardijske mehanizirane brigade brigade bilo u Domovinskom ratu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater