ZAGREB

Tihomir Milovac postao član Nezavisne liste Zagreb

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tihomir Milovac, dosadašnji nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, od studenog je član stranke Nezavisne liste Zagreb (NLZG), izvijestila je u petak predsjednica NLZG i gradska zastupnica Marijana Sumpor.  

 Nezavisnoj listi Zagreb pridružila se iznimno vrijedna i stručna osoba, Tihomir Milovac, jedan od najboljih poznavatelja zagrebačke kulturne scene, rekla je Sumpor na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici. 

 Sam Milovac kaže da mu se ta stranka čini kao dobar okvir koji će mu omogućiti, slobodno i neovisno, kolegijalno i demokratsko odlučivanje oko tema koje okupiraju Zagreb.

 Osvrćući se na najavljeno postavljanje spomenika žrtvama holokausta, podsjetio je da je Gradska skupština 2019. donijela odluku o gradnji tog spomenika ali je Židovska zajednica žestoko reagirala na činjenicu da je to programski pogrešan spomenik. Milovac kaže kako je posve točno da se iza tog spomenika zapravo krije "nesvijesni, podsvijesni, neizravni revizionizam".  

"Zapravo, Zagreb i Hrvatska imaju svoj lokalni fašizam i to je trebalo i ovom prigodom jasno i glasno reći i na neki način proces suočavanja s poviješću smo i ovom prilikom zanemarili. Taj bi spomenik bilo najbolje preimenovati", kazao je Milovac i najavio da će opozicija u Gradskoj skupštini predložiti promjenu naziva spomenika žrtvama holokausta.

Novi član NLZG ocijenio je da su zagrebačke kulturne ustanove zastale u kreativnosti i nisu konkurentne, da se "zapravo rastaču unutar sebe jer ih preuzimaju kadrovi, uglavnom poslušnici, instalirani odozgo". HNK je, tvrdi, jedan od zornih primjera kako se upravlja kulturnim institucijama.

 Gradonačelnika i Ured za kulturu prozvao je da su se tek sada, nakon osam mjeseci od lockdowna i potresa, okrenuli nezavisnoj sceni, sa 5000 kuna jednokratne pomoći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter