NOVA PROVOKACIJA

TALIJANSKI NEOFAŠISTI U AKCIJI: Stara talijanska zastava obješena ispred Guvernerove palače u Rijeci. Policija uspjela privesti četvoricu

| Autor: Glas Istre
Počinitelji su se fotografirali i objavili fotografiju na Twitteru

Počinitelji su se fotografirali i objavili fotografiju na Twitteru


Nepoznati počinitelji sinoć su objesili talijansku zastavu kod Guvernerove palače u Rijeci, piše Jutarnji list. Zastava tamo nije bila dugo jer ju je policija brzo uklonila. Dojava o zastavi na Guvernerovoj palači zaprimljena je u 6.45 ujutro i na mjesto događaj odmah su izašli policijski službenici.

Kako ističu iz PU Primorsko-goranske, radi se o povijesnoj zastavi Kraljevine Italije, a ne o aktualnoj talijanskoj zastavi, koja je djelomično bila na ogradi ispred palače, a djelomično na tlu. Policija je dodala da su pronađeni i drugi sadržaji, propagandni leci, ali nisu otkrili što je na njima pisalo.

"Jutros, oko 6.45, policija je zaprimila dojavu da je na ogradi Guvernerove palače u Rijeci izvješena talijanska zastava. Dolaskom na mjesto događaja pronađena je izvješena povijesna zastava Kraljevine Italije i nekoliko letaka. Pronađene predmete policija je izuzela, a u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska osoba koje su izvjesile navedenu zastavu.

Isto tako, policija je jutros ispred Guvernerove palače zatekla dvojicu talijanskih državljana starosti 19 i 20 godina s povijesnom zastavom Kraljevine Italije manjih dimenzija. Obojica su privedena i sankcionirana temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Na taj su način osobe spriječili u daljnjoj namjeri. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", izvijestila je policija, koja je kasnije ulovila još dvojicu.

Na današnji dan obilježava se 100 godina od okupacije Rijeke od strane talijanskog začetnika fašizma Gabrielea D’Annunzija. Guvernerova palača bila je njegova rezidencija u vrijeme kad je živio u Rijeci.
VIŠE O "POVIJESTI BOLESTI" MOŽETE PRONAĆI NA DONJEM LINKU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini