DO 1. LISTOPADA

SURADNJA HRVATSKE POŠTE I HRVATSKOG ZAVODA ZA MIROVINSKO OSIGURANJE: Zahtjevi za dječji doplatak mogu se predati u svim poštanskim uredima


Projekt suradnje Hrvatske pošte i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji je pokrenut u svibnju 2017. u pet županija, od lipnja ove godine proširen je na cijelu Hrvatsku. U poštanskim uredima već je predano više od 16.000 zahtjeva Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku proširen je broj korisnika prava na dječji doplatak. U roku od 90 dana, do 1. listopada, svi novi korisnici trebaju predati zahtjeve za ostvarivanje prava na dječji doplatak. Građani zahtjev mogu predati i u bilo kojem od 1.016 poštanskih ureda potpuno besplatno, kao da su to napravili u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Projekt suradnje Hrvatske pošte i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji je pokrenut u svibnju 2017. u pet županija, od lipnja ove godine proširen je na cijelu Hrvatsku. U poštanskim uredima već je predano više od 16.000 zahtjeva Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Hrvatska pošta u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje prima zahtjeve za doplatak za djecu, za pravo na mirovinu, za naknade zbog tjelesnog oštećenja i za usluge vezane uz ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja.

"Naša je misija biti građanima na usluzi, a ovim smo korakom bliže njezinu ispunjavanju. Strateška smjernica Pošta – šalter države približava razne usluge javnih tijela korisnicima u svim krajevima Hrvatske. Suradnja Hrvatske pošte i HZMO-a otvara mogućnost decentralizacije usluga državnih institucija, pridonosi razvoju ruralnih krajeva te njihovim stanovnicima pruža mogućnost lakog pristupa uslugama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje", poručuju iz Hrvatske pošte. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum