ZAGREB

Stojak (HNS): Bandić nema pravo iza sebe ostaviti proračunski ponor

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak u ponedjeljak je izrazio zabrinutost stanjem gradskih financija nakon objave dokumenta o više od milijardu kuna minusa u zagrebačkom proračunu, poručivši gradonačelniku Milanu Bandiću da nema pravo iza sebe ostaviti "proračunski ponor".

 Stojak je priopćio da je ovakvo financijsko stanje rezultat višegodišnjeg lošeg i neodgovornog upravljanja novcem Zagrepčana od strane Bandića i Gradske uprave, koje je prozvao za loše planiranje proračuna, prekomjerno trošenje na rashodovnoj strani posebno zbog velikog i nepotrebnog zapošljavanja.

 Gradske vlasti prozvao je i zbog loših projekata koji su "postali omča oko vrata zagrebačkim financijama", navodeći kao primjer projekt "Roditelj odgajatelj" koji je već sada dosegao razinu od više od 400 milijuna kuna godišnje, prema prvotno planiranih 120 milijuna kuna.

 Također, dodaje Stojak, žičara Sljeme gradi se isključivo kreditnim sredstvima u iznosu većem od 500 milijuna kuna umjesto sredstvima EU, a ZET, koji je nositelj projekta, godišnje iz gradskog proračuna dobije između 500 do 600 milijuna kuna subvencija da bi uopće mogao normalno poslovati.

 Od Bandića traži da zdravorazumski krene u smanjenje proračuna, prvenstveno rashoda Gradske uprave, te da troškove svede u koliko toliko realne okvire. U protivnom, upozorava, u pitanje će doći normalni svakodnevni život građana, a to znači financiranje prijevoza, vrtića, škola, ambulanti, ustanova kulture, sportaša, socijalnih ustanova, domova umirovljenika.

 "Gradonačelniče, ukoliko i ne držite previše do mišljenja tisuća i tisuća Zagrepčana koji su rekli da im je dosta ovakve loše politike, barem shvatite da nemate nikakvo pravo iza sebe i svoje vladavine ostaviti proračunski ponor u koji Zagreb može pasti ovakvom vašom neodgovornom politikom", poručio je Bandiću.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum