nevolje

I vitez Svetog groba Jeruzalemskog Željko Reiner ima problem? Nije prijavio članstvo u imovinskoj 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zastupnik Nenad Stazić (SDP) izjavio je u četvrtak kako smatra da potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, koji je član reda Vitezova Svetog groba Jeruzalemskog, ima problem, jer u imovinskoj kartici nije prijavio to članstvo.

"Jedna od zadaća toga reda je opstanak kršćana na Bliskom istoku i pronalazak donacija. Mislim da vitez Reiner ima problem, nije prijavio da je član tog viteškog reda, a osim toga, ako je njegova zadaća prikupljanje donacija i on ih stvarno prikuplja, je li to trgovina utjecajem", upitao se Stazić.

Naglasio je kako bi to trebalo ispitati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

SDP-ov je zastupnik to problematizirao u vremenu koje je u Saboru rezervirano za slobodne teme, a ponukan ostavkom glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. "Jelenić je morao odstupiti kad se ustanovilo da je mason. To je u redu, ne može se biti član tajne organizacije i glavni državni odvjetnik", rekao je. 

Upitao se zašto se dopušta da neki dužnosnici mogu biti članovi neke organizacije, a druge ne?  Očekujem od predsjednika Sabora, premijera, predsjednika HDZ-a, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se o ovome izjasne, rekao je Stazić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of