SPLIT

Splitsko-dalmatinska županija neće zatvarati škole

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz Kriznog stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izvijestili su u četvrtak da u toj županiji zasad neće biti prekida nastave odnosno zatvaranja škola.

Šef stožera i dožupan Luka Brčić rekao je da je u karanteni na splitskom Duilovu 28 ljudi, među kojima devet hrvatskih građana, ostalo su stranci, a jedan državljanin Bosne i Hercegovine otišao je u svoju zemlju. Ostali putnici s broda "Marko Polo" koji je u srijedu iz Ancone pristao u splitsku gradsku luku su u samoizolaciji.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji i dalje nema zaraženih, a stanje s putnicima zadovoljava s obzirom na to da nitko od njih ne pokazuje znakove bolesti.

Ravnatelj Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović rekao je da se u toj županiji od početka epidemije koronavirusa prodalo 200 tisuća zaštitnih maski, što je 30 puta više nego što je uobičajeno, te da su osigurali lijekove za tri mjeseca.

"Imamo dovoljno lijekova i preparata koji su građanima potrebni. Naši zaposlenici rade u tri smjene. Pozivam građane da budu odgovorni i da ne kupuju po 30 komada dezinficijensa. Ako dobijemo maske za zaštitu, i to ćemo pustiti u prodaju", rekao je Mihanović.

Najavio je da će preuzeti i prodaju perivih zaštitnih maski, čija proizvodnja počinje u petak u Ustanovi za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES.

Stožer Civilne zaštite i ?županijski Zavod za javno zdravstvo preporučili su da se do daljnjega odgode manifestacije, skupovi i ostali događaji te da se sportski susreti održavaju bez gledatelja. Organizatori skupova dužni su osigurati najviše? higijenske standarde.

Na sjednici Stožera bili su i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin, epidemiologinja Diana Nonković i pomoćnik ravnatelja splitske bolnice Anton Marović.

Danas se sastao i Stožer Civilne zaštite Grada Splita, čiji je načelnik Nino Vela, dogradonačelnik Splita, rekao da je riječ o "izvanrednom stanju koje traži red, a ne paniku". 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of