održana u četvrtak

Sjednica Radne skupina predsjednice RH o poslovanju jedinica lokalne i regionalne samouprave

| Autor: Hina

Sjednica Radne skupine predsjednice Republike Hrvatske za izradu smjernica za daljnju fiskalnu decentralizaciju i regionalni razvoj Republike Hrvatske na temu „Poslovanje jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave” održana je u četvrtak u Uredu predsjednice.

 

Radna skupina raspravljala je o modelima daljnje fiskalne decentralizacije, autonomiji u prikupljanju i raspolaganju prihodima te problemima u naplati prihoda lokalnih jedinica. Osim toga, raspravljalo se o fiskalnim pravilima u kontekstu zaduživanja jedinica lokalne samouprave te mogućnostima i ograničenjima zaduživanja na tržištu (izdavanjem obveznica), navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice RH.

Članovi Radne skupine, istaknuto je, postigli su visoku razinu konsenzusa o potrebi aktivnog upravljanja imovinom lokalnih jedinica te poboljšanja evidencija, ali i osiguravanja namjenskog korištenja imovine dodijeljene od središnje države.

Dogovoren je plan i dani su rokovi za izradu materijala za sljedeću sjednicu Radne skupine, koja će biti održana na temu „Financijska i funkcionalna decentralizacija”, stoji na kraju priopćenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter