EKSKLUZIVNO

SAZNAJEMO: Mladi zagrebački liječnik i znanstvenik Ivo Dumić Čule novi je ravnatelj bolnice Srebrenjak. Jedan od prvih poteza mogla bi biti suradnja s bolnicom u Rovinju

| Autor: Robert FRANK

Na natječaju za ravnatelja dječje bolnice Srebrenjak u Zagrebu izabran je mladi zagrebački liječnik i znanstvenik Ivo Dumić Čule. On će na toj poziciji naslijediti doktoru Bore Nogala kojeg je kao v.d. u prosincu zamijenila Ivana Đerek Dubravčić. Na natječaju je sudjelovalo 5 kandidata; uz Dumića Čule, Nogala i Đerek Dubravčić to su bili nekadašnja Nogalova zamjenica Mirjana Turkalj te Domagoj Zovak s televizije N1. 

Zagrebačka gradska dječja bolnica Srebrnjak postala je izuzetno atraktivna medijska priča zbog EU projekta pod nazivom "Centar kompetencije u translacijskoj medicini". Njegova ukupna vrijednost iznosi čak 440 milijuna kuna. Rezultat ulaganja među ostalim bi ovu bolnicu mogao pozicionirati kao nacionalnu dječju bolnicu ključnu za liječenje djece iz cijele Hrvatske.          

Nakon odabira Dumića Čulea saznajemo da postoji mogućnost i ozbiljan interes za stručno i znanstveno povezivanje Srebrnjaka s Bolnicom dr. Martin Horvat u Rovinju.

Kontaktirali smo ravnatelja te ustanove Marinka Radea koji je iskazao interes za potencijalnom suradnjom. Ujedno nam je potvrdio da iznimno cijeni znanstveni i stručni rad kolege Dumića Čulea i veseli se potencijalnoj suradnji dviju bolnica.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini