ZAGREB

Sabor: Aktualno prijepodnevno počelo opomenama zastupnicima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Već na samom početku aktualnog prijepodneva u srijedu je predsjednik Hvatskog sabora Gordan Jandroković podijelio niz opomena zbog zloupotrebe instituta povrede Poslovnika, oduzeo je riječ Miri Bulju (Most), a nezavisnu Karolinu Vidović Krišto udaljio sa sjednice.  

Ovaj aktualan sat je besmislen jer u Saboru jedino treba raspravljati o neviđenoj pljački Ine i ostavci Vlade i raspuštanju Sabora, rekao je na početku sjednice Bulj, pozivajući se na povredu Poslovnika.

Nezavisna Karolina Vidović Krišto optužila je pak Vladu i predsjednika Sabora da su odgovorni za pljačku u Ini.  

Kazala je da je prošle godine podnijela dokaze koji pokazuju da je Danijel Žamboki, bivši predsjednik Upravnog vijeća HERA-e, krivotvorio svoj životopis.

„Asistirala mu je Vlada i time omogućila da Žamboki upravlja HERA-om te da se opljačka milijarda kuna iz Ine", kazala je Vidović Krišto optuživši također Jandrokovića da je štiteći „krivotvoritelja” Žambokija i osobno odgovoran za pljačku.

To nije povreda Poslovnika već politički govor, poručio je Jandroković zastupnicima podijelivši opomene, potom Bulju oduzeo riječ, a Vidović Krišto izrekao mjeru udaljenja sa sjednice.

Vidović Krišto najavila  je žalbu Odboru za Ustav poručivši Jandrokoviću da će završiti kao Ivo Sanader i da "ovo nije Sjevera Koreja već Hrvatska".

„Odradili ste svoju predstavu, sigurno ćete biti u medijima, čestitam Vam na tome", odvratio joj je Jandroković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of