RIJEKA

Rijeka slavi Dan grada i blagdan svog zaštitnika sv. Vida

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rijeka u utorak slavi Dan grada i blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Vida, u sklopu bogatog programa proslave u katedrali sv. Vida služena je sveta misa i dodijeljene su medalje sv. Vida zaslužnim vjernicima laicima, a na Korzu je priređena tradicionalna Gastrofešta.

Na Gastrofešti  građanima je podijeljeno više od 1500 porcija marendi - liganja na mornarski s palentom i štrudli od trešanja.

U more ispred riječke luke predstavnici Lučke kapetanije te gradskih i crkvenih vlasti bacili su vijenac za sve pokojne Riječane.

Procesiju od Katedrale sv. Vida do Trga Riječke rezolucije kao i središnje misno slavlje na Trgu Riječke rezolucije popodne će predvoditi nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić.

Na pozornici na Korzu bit će priređen popodnevni i večernji glazbeni program, a nastupit će i Bokeljska mornarica, uz pratnju Gradske glazbe Trsat.

Svečana akademija u povodu Dana grada Rijeke održana je u ponedjeljak u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.

Nagrade Grada Rijeke za životno djelo dodijeljene su Orlandu Rivettiju, posmrtno, za izniman dugogodišnji doprinos razvoju sporta, novinarstva i humanitarnog djelovanja i promociju Grada Rijeke te riječkom nadbiskupu Ivanu Devčiću, za otvoreni dijalog s društvom, prosvjetom i znanošću, pastoralom, socijalom i ekumenizam, kojim je trajno zadužio Rijeku.

Dobitnici Godišnjih nagrada Grada Rijeke su - Velid Đekić, Damir Čargonja Čarli, Slaven Tolj, Ana Meštrović, Marko Medved, a dobitnici Zlatnih plaketa “Grb Grada Rijeke" Ivo Usmiani, Udruga za razvoj visokog školstva "Universitas", Neda Vitezić, Ivan Vukić, Kulturno-umjetnička udruga „Jeka Primorja“ Rijeka i Antonio Mozina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum