PULA

Pula: Više od pola milijuna kuna poticaja za samozapošljavanje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Istarska županija u ponedjeljak je objavila novi Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja, kao jednu u nizu mjera koje Istarska županija proteklih godina kontinuirano provodi, a sve s ciljem jačanja poduzetništva i dodatnog razvoja istarskog gospodarstva.

„Jedna od popularnih mjera, s višestrukim koristima, je poticanje samozapošljavanja. Upravo kako bi potaknuli dodatni rast zaposlenosti objavili smo novi Javni poziv za poticanje samozapošljavanja, a kojim je predviđen rekordan iznos od više od pola milijuna kuna, točnije 550 tisuća kuna“, istaknuo je obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin na konferenciji za novinare u Puli. 

Radin posebno značajnim smatra činjenicu da su sredstva za navedenu mjeru osigurana iz EU projekta "REI II" čiji je nositelj Istarska županija, a koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda odnosno Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.".

"Osobe koje teško dolaze do posla, a imaju poduzetničkog duha, znanja i vještine za realizaciju svoje poslovne ideje, definitivno bi trebale razmisliti o samozapošljavanju. Ovo im je sjajna prilika te ih pozivamo da se jave na Poziv", poručio je Farbrizio Radin.

Po riječima v.d. pročelnice za gospodarstvo Elene Božac Čujić, Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja sredstava, najkasnije do 1. kolovoza 2020., a prijavitelj može ostvariti pravo na potporu u maksimalnom iznosu do 27.600 kuna.

Podsjetila je kako je ukupna vrijednost projekta REI II gotovo dva milijuna kuna, te je u sto postotnom iznosu financiran iz EU fondova. Osnovni mu je cilj razvoj politika zapošljavanja na regionalnoj razini sukladno potrebama gospodarstva, socijalno uključivanje ranjivih skupina te suradnja javnog i privatnog sektora u upravljanju ljudskim potencijalima. 

"Poticaji za samozapošljavanje Istarske županije za otvaranje obrta ili poduzeća, nezaposlenim osobama zaista su dobar vjetar u leđa, a da je to doista tako mogu svjedočiti poduzetnici koju su ostvarili pravo na potporu proteklih godina. Stoga, još jednom apeliramo na nezaposlene osobe da se jave i iskoriste mjeru koja im je na raspolaganju“, zaključio je župan Radin.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of