ZAGREB

Pripadnik HV-a helikopterom prevezen na nastavak liječenja iz Italije u Hrvatsku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u utorak je iz Italije u Hrvatsku prevezen pripadnik Hrvatske vojske raspoređen u NATO-u, radi nastavka liječenja ozljeda koje je zadobio u prometnoj nesreći koja se dogodila izvan službe. 

Riječ je o pripadniku HV-a raspoređenom u NATO Združeno zapovjedništvo snaga u Napulju (Joint Force Command Naples – NFCNP), a ozlijeđen je dok je upravljao osobnim automobilom, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Nakon prometne nesreće koja se dogodila 30. srpnja, zadržan je na daljnjim pretragama i liječenju u bolnici Santa Maria Della Grazie u Pozzuoliju u Italiji.

Članovima njegove obitelji potporu su pružili drugi pripadnici HV-a, djelatnici hrvatskog veleposlanstva u Italiji, kao i djelatnici NATO zapovjedništva.

Nakon procjene liječničkog tima da je moguć transport, ozlijeđeni pripadnik HV-a prevezen je u Hrvatsku u pratnji medicinskog tima iz sastava Zapovjedništva za potporu (dva liječnika i jedan medicinski tehničar) te jednog medicinskog tehničara iz KB "Sveti Duh" u Zagrebu gdje će se nastaviti njegovo liječenje.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum