PCR TESTOVI

PRESKUPE KONTROLE Građani Hrvatske više neće plaćati 200 eura za testiranje na koronavirus: Stožer najavio pojeftinjenje

| Autor: Glas Istre
EPA

Na novinarski upit kada će konačno biti građanima omogućeni jeftiniji PCR testovi odgovorio je Krunoslav Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, piše Novi list.

“Cijena je donesena u dogovoru s HZZO-om i to je bio jedan od prvih testova u ovom dijelu Europe, a u tom trenutku je bilo teško nabaviti i organizirati se.

Imali smo cijenu fomirane za druge virusne pretrage i onda se dogovorila cijena od 1500 kuna.

Naša je procjena da će cijena biti puno niža, a u petak ćemo imati sastanak ekspertne skupine na kojem će se predočiti cijene. Svi smo dobili zadatak da pripremimo sve ulazne troškove.

HZJZ je u prvih 2 mjeseca potrošio oko 5 milijuna kuna, to je bila krizna situacija, proveli smo natječaje za sve što nam je trebalo. Pretpostavljam da tako rade sve ustanove. Ne znam tko su dobavljači, ne znam ni za svoju ustanovu.

Ne znam sve dobavljače, ali znam da sve što je po zakonu provodimo javne natječaje”, dodao je Capak i zatim je na konkretno pitanje kada će jeftiniji testovi biti dostupni, hoće li to biti na jesen ili tek iduće godine, odgovorio:

– Ne to će biti vrlo brzo, daleko ranije, rekao je Capak.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini