ZAGREB

Predstavljena 10. humanitarna akcija “Nisi sama - ideš s nama”

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Udruga Nismo same predstavila je u srijedu 10. humanitarnu akciju za projekt taksi prijevoza “Nisi sama - ideš s nama” namijenjen odlasku na kemoterapiju ženama oboljelima od raka. 

“Do sada smo bili potpora za 455 žena, kojima smo osigurali više od 16.000 besplatnih taksi vožnji na kemoterapiju”, istaknula je predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera na konferenciji za novinare. 

Desetom humanitarnom akcijom, koja traje do 21. siječnja 2022. godine, žele prikupiti oko 400.000 kuna, a građani ju mogu podržati kupnjom proizvoda udruge ili donacijama, istaknula je Kalogjera dodavši da se ove godine i utrka Zagreb Advent Run trči za žene oboljele od raka. 

Istaknula je kako je usluga taksi prijevoza namijenjena ženama koje odlaze na kemoterapiju iz Zagreba, okolice i drugih hrvatskih gradova, dodavši da je to više od pukog prijevoza do bolnice i natrag.

“Prijevoz taksijem ženama puno znači”, rekla je dodavši da se sanitetski prijevoz koji je dostupan takvim bolesnicima uglavnom čeka po više sati, a ovime se ženama omogućuje dostojanstven i u vrijeme pandemije siguran prijevoz. 

Zagreb Advent Run u znaku podrške oboljelima od raka

Zagreb Advent Run održava se 12. prosinca u 12 sati, a sudjelovanjem u utrci građani će imati priliku podržati rad udruge Nismo same jer će dio kotizacija biti usmjeren za projekt “Nisi sama - ideš s nama”, istaknula je ambasadorica utrke Renata Sopek. 

Sudionici utrke mogu birati između rute od pet ili 10 kilometara kojima se može trčati ili hodati, a Sopek je naglasila kako su na utrku dobrodošle cjelokupne obitelji. Prijave su otvorene do 5. prosinca na internetskoj stranici utrke. 

Akciju “Nisi sama - ideš s nama” podržao je i street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar dizajniranjem majica s natpisom “You Are Not Alone” i oslikavanjem murala u prostoru udruge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini