RIJEKA

Predstavljen virtualni vodič Svetišta Majke Božje Trsatske

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Novi virtualni vodič Svetišta Majke Božje Trsatske, zajednički projekt Svetišta, Turističke zajednice Grada Rijeke i tvrtke CogitoLab, predstavljen je u petak na Trsatu.

Kako je priopćeno iz Turističke zajednice Grada Rijeke, to je virtualna interaktivna šetnja i razgled Svetišta Majke Božje Trsatske u 360 stupnjeva.

Sastoji se od 50 panorama s interaktivnim sadržajem na ključnim točkama te omogućuje razgledavanja Svetišta, kao promidžbu i prezentaciju sakralne baštine Rijeke.

U virtulanom obilasku može se vidjeti Čudotvorna ikona Majke Božje Trsatske, priča o Nazaretskoj kućici, crkva s oltarima, kipovima i freskama.

Obuhvaćeni su prostor ispred crkve na kojem se nalazi kip sv. Pape Ivana Pavla II koji je posjetio trsatsko svetište, kip sv. Majke Terezije koja je u svetištu bila sedamdesetih godina prošlog stoljeća, zatim postaje križnog puta, stube Kapetana Petra Kružića, pastoralni centar, kip sv. Franje, klaustar crkve i kapelice.

Na katu samostana je riznica u kojoj se čuvaju najdragocjeniji darovi, kao što je molitvenik Katarine Frankopan te zavjetni darovi Habsburgovaca.

Svetište Majke Božje Trsatske je najstarije Marijansko svetište Hrvatske, koje će 10. svibnja obilježiti 730-tu obljetnicu od čudesnog prijenosa Nazaretske kućice na Trsat.

Iz TZ Grada Rijeke još napominju da su interaktivne virtualne šetnje hrvatskim svetištima dostupne na portalu heritagecroatia.com te da je, osim trsatskim, moguće "prošetati" i drugim svetištima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum