DONJI MIHOLJAC

Potpisan sporazum o izgradnji Srednje škole u Donjem Miholjcu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sporazum o izgradnji zgrade i sportske dvorane Srednje škole u Donjem Miholjcu, čija vrijednost radova iznosi 50 milijuna kuna, potpisali su u utorak u tom gradu ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, gradonačelnik Goran Aladić i župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Ministrica Divjak izrazila je veliko zadovoljstvo i čestitala ravnatelju škole, gradonačelniku i županu koji su uspjeli financijski zaokružiti projekt vrijedan 50 milijuna kuna od čega 40 Vladinih i po pet milijuna grada i županije, te podsjetila je ta škola zajedno s jednom vukovarskom bila povod da se 2018. izmjeni Zakon o odgoju i obrazovanju kakao bi država mogla ulagati u škole u koje su nesigurne za izvođenje nastave.

Sigurna sam da ćemo za dvije godine imati priliku otvoriti ovu školu, kazala je ministrica i dodala da se trenutno u pet škola priprema dokumentacija za obnovu ili su pri završetku.

Sve škole i svi učenici trebaju imati iste prilike i mogućnost da rade u istim uvjetima, kazala je i dodala da to škola u Donjem Miholjcu zaslužuje jer je drugim mjestom na međunarodnom natjecanju iz geografije pokazala da je konkurentna na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Istaknula je da je Ministarstvo proteklih godina dosta ulagalo u škole, počevši od samog Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije u kojoj postoje dva centra kompetentnosti te da je će u svaki biti uloženo po više od 70 milijuna kuna.

To je povezano i s visokim obrazovanjem. Ministarstvo je uložilo 190 milijuna kuna u dogradnju studentskog doma, zatim preko 76 milijuna kuna u znanstvenu infrastrukturu kampusa Sveučilišta u Osijeku.

Nastojimo podići kvalitetu strukovnog obrazovanja i time utjecati na konkurentnost samoga gospodarstva kazala je ministrica Divjak i zaključila da se trude da na računima škola bude novaca za samoopremanje, koje će dati jednake prilike školama i učenicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom