ZAGREB

Posavec Krivec: Nismo protiv ukidanja stanke, ali to ne mijenja dojam o Saboru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednica Kluba Socijaldemokrati Ivana Posavec Krivec izjavila je u srijedu da se ne protivi ukidanju dvomjesečne ustavne stanke u radu Hrvatskog sabora, ali ne misli da će to ukloniti lošu percepciju javnosti o radu parlamenta, to može učiniti samo kvalitetan rad zastupnika.

„Socijaldemokrati su dali potporu otvaranju razgovora o promjeni Ustava u dijelu koji se tiče referenduma, a pitanje ukidanja dvomjesečne ljetne ustavne stanke nismo dobili kao službeni prijedlog. Promjena Ustava je iznimno teško i zahtjevno političko pitanje na kojem treba postići široki konsenzus. Mislim da moramo ostati usredotočeni na teme koje želimo riješiti i oko kojih možemo postići konsenzus”, kazala je novinarima Posavec Krivec.

Smatra da se pitanje rada Sabora ne rješava pitanjem stanke nego kvalitetnim radom u parlamentu, odgovorima na pitanje kako će građani bolje živjeti i zakonskim rješenjima koja će riješiti probleme u gospodarstvu, zdravstvu i drugim sektorima.

"U situaciji u kojoj se nalazimo možda nam nikakve stanke nisu potrebne i možda trebamo raditi bez prekida, ali to je moguće i sada", rekla je.

Nema smisla iz dana u dan ići s novim inicijativama jer se sve pretvara u nekakvu trgovinu, trebamo se usredotočiti na pitanja koja želimo riješiti, pojasnila je stav Socijaldemokrata.

Upitana je li dvomjesečna stanka preduga, Posavec Krivec je odgovorila da to nije godišnji odmor zastupnika. Zastupnici su dužnosnici i nemaju radno vrijeme, oni su izabrani od hrvatskog naroda da u svakom trenutku odgovaraju na pitanja i izvršavaju svoje zadaće, naglasila je.

"Iz ove perspektive mogu reći da nam nije potrebna dvomjesečna ljetna stanka, ali onda možemo reći da nam ne treba ni mjesec dana stanke zimi, no to je pitanje koje trebamo zajednički urediti, a ne samo uhvatiti se na udicu koju je netko bacio u javnost", kaže  Posavec Krivec

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of