NAJNOVIJENOVI MINISTRI DANAS ĆE GLATKO PROĆI U SABORU

POLITIČKI ANALITIČARI O NOVOJ VLADI Rekonstrukcija je vratila Milijana Brkića u igru

| Autor: Jurica Körbler
Hina

Premijer ponavlja istu grešku kao na izborima za Europski parlament jer uzima više-manje anonimne ljude, uvjeren da će to proći, kaže Žarko Puhovski * Ovo je samo prolazna stanica. Plenković je zadržao tradiciju HDZ-a i postavio isključivo stranačke ljude za ministre čime je bio ograničen, kaže Davor Gjenero

Jedna od najvećih rekonstrukcija hrvatske vlade, ona koju je Andrej Plenković predložio u srijedu navečer, u petak će glatko proći u Saboru jer oporba još uvijek nema dovoljno ruku da je zaustavi. Hadezeovci plus koalicijski partneri i Bandićevi 'žetončići' bit će dovoljno da se izglasa novi kabinet s kojim bi premijer pokušao dočekati redovne izbore. Žarko Puhovski smatra da izvanredni izbori na jesen još uvijek ipak nisu nemoguća opcija.

Dobitak na važnosti

"Premijer ponavlja istu grešku kao na izborima za Europski parlament jer uzima više-manje anonimne ljude, uvjeren da će to proći. To se pokazalo neuspješnim na europskim izborima, iako bi ovdje moglo biti uspješnije jer za sada nema izbornog odmjeravanja", kaže za Glas Istre ugledni analitičar.

Upozorava da su neki ljudi u HDZ-u, za koje se smatralo da su bivši, poput Plenkovićevog zamjenika Milijana Brkića, opet dobili na važnosti.

"On je smirivao napetosti u HDZ i time se vratio u ne tako važnu poziciju kao prije, ali ipak važnu poziciju. To znači da unutar stranke sukobi nisu riješeni i na jesen bi oni koji su nezadovoljni u HDZ-u mogli u Saboru dovesti do situacije u kojoj pada vlada. A nije isključeno da se to dogodi i ako se ne skupi dovoljno ruku za glasanje", kaže dr. Puhovski, uz naglasak da Andrej Plenković jako pazi da ne dira HNS i SDSS.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam