RIJEKA

PGŽ: Devet milijuna kuna za sustav županijskih lučkih uprava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Primorsko-goranska županija će u ovoj godini za projekte održavanja i gradnje lučke infrastrukture u sustavu županijskih lučkih uprava izdvojiti oko devet milijuna kuna, najavila je u ponedjeljak pročelnica za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.

Najveći pojedinačni iznosi bit će usmjereni Županijskoj lučkoj upravi Lošinj za luku Rovenska, 2 milijuna kuna, dok će milijun kuna biti namijenjen Županijskoj lučkoj upravi Novi Vinodolski za luku u Povilama, rečeno je na konferenciji za novinare.

Za preostalih 6 milijuna kuna otvoren je poziv lučkim upravama da kandidiraju svoje projekte.

Pročelnica Nada Milošević najavila je i da će Primorsko-goranska županija s 450 tisuća kuna pomoći subvencioniranje javnog linijskog cestovnog prijevoza putnike u gradovima i općinama Gorskog kotara, a jednaka suma osigurana je i za pomoć u održavanju javnih i nerazvrstanih cesta.

Direktor Goranskog sportskog centra Alan Udović izvijestio je da će najveći županijski infrastrukturni projekt, sportsko-rekreacijski centar Platak biti dovršen do kraja ove godine do kada je planirana izgradnja sustava zasnježenja i za preostale skijaške staze.

Kako je rekao, unatoč izostanku snježnih padalina i visokim temperaturama, na Platku se u proteklih dva mjeseca skijalo, a nekoliko dana i duž cijele staze Radeševo.


 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini