RIJEKA

PGŽ: 2,5 milijuna kuna subvencija za prijevoz putnika u Gorskom kotaru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut izvijestio je u ponedjeljak da je osigurano 2,5 milijuna kuna subvencija za prijevoz putnika u Gorskom kotaru te da je raspisan javni poziv za subvencioniranje na koji se mogu javiti lokalne jedinice i Općina vinodolska.

Riječ je o potpori za linijski prijevoz putnika autobusima u Gorskom kotaru te prema Zagrebu i Rijeci.

Tako će se, rekao je Braut, premostiti razdoblje do uspostavljanja pune usluge i sufinanciranja, tj. do novog javnog poziva koji će biti raspisan kad se steknu uvjeti.

Dodao je da se uvjeti nisu stekli jer ima dosta "dubioza" u vezi s primjenom zakona, da su održani sastanci u mjerodavnom ministarstvu te da u županiji još očekuju neke odgovore.

Raspisan je i javni poziv za pomoć u održavanju javnih i nerazvrstanih cesta, za što je osiguran milijun kuna, a i na taj poziv mogu se prijaviti lokalne jedinice iz Gorskog kotara i Općina vinodolska.

Na objavljeni javni poziv za projekte i aktivnosti razvoja zimskog turizma u Gorskom kotaru mogu se prijaviti lokalne jedinice te mikro i mali gospodarstvenici, a osigurano je oko 300 tisuća kuna.

Sufinanciraju se investicije u opremu, testiranje vučnica, radovi na uređenju sanjkališta, skijališta i staza za skijaško trčanje.

Braut je rekao i da je novi ravnatelj županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željko Linšak, dosadašnji zamjenik ravnatelja, a dugogodišnji ravnatelj Vladimir Mićović odlazi u mirovinu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom