ZAGREB

Petek počeo kampanju u Sesvetama gdje građani nemaju ni vodovod ni kanalizaciju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kandidat za gradonačelnika Zagreba Renato Petek u petak je u Sesvetama počeo s obilaskom gradskih četvrti u kampanji za lokalne izbore jer je to, kako je istaknuo, jedno od mjesta u Zagrebu čiji stanovnici još nemaju ni vodovod niti kanalizaciju.   

Na konferenciji za novinare rekao je kako nije slučajno izabrao početak obilaska gradskih četvrti u kampanji za lokalne izbore u Sesvetama i Mjesnom odboru Goranec jer je to jedno od naselja u Zagrebu gdje se stanovnici suočavaju s nedostatkom osnovnih životnih potreba, gradskim vodovodom i kanalizacijom.

Već  smo duboko ušli u  21. stoljeće, a u Zagrebu i dalje 90.000 ljudi, odnosno 12 posto nema priključak na kanalizaciju, a na vodovod više od 60.000 ljudi, odnosno osam posto, upozorio je Petek.

"Više od 50.000 objekata u Gradu Zagrebu funkcionira sa sustavom septičkih i sabirnih jama. Svi naši sugrađani plaćaju jednak prirez kao i drugi, a nemaju jednake uvjete i kvalitetu života. I tako je već godinama, iako je to obećano prije svakog novog Bandićevog mandata", naglasio je Petek.

Ustvrdio je da su najveći problemi s nedostatkom kanalizacije i vodoopskrbne mreže u podsljemenskoj zoni, u Sesvetama, Gornjoj Dubravi i Podsusedu, te u Brezovici i na području Novog Zagreba zapad.
"U Zagrebu je potrebno izgraditi više od 200 kilometara vodovoda i 600 kilometara kanalizacije te brojne popratne objekte tog sustava koje je Bandić više puta obećavao, a obećanja nije ispunio. On to nije u stanju ili ne želi ispuniti", tvrdi Petek.

Pozvao je sugrađane iz Sesveta da više ne vjeruju gradonačelniku Milanu Bandiću jer ih je, kako kaže, "previše puta prevario, sipao lažna obećanja".

"Probleme s kanalizacijom i vodovodom moguće je riješiti u jednom mandatu i točka. Samo treba odlučiti i to znati učiniti", poručio je nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Renato Petek.

Podršku su mu dali Ivan Dokša iz Kašine i Vinko Brčina iz Budenca, s kojima je potpisao sporazum o suradnji za lokalne izbore u Zagrebu u svibnju 2021. godine za područje Gradske četvrti Sesvete, ali i suradnju na području cijeloga Grada Zagreba.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of