OSIJEK

Otvorena višenamjenska akumulacija "Kešinci"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Višenamjenska akumulacija za obranu od poplava, navodnjavanje i ribogojstvo "Kešinici" otvorena je u petak u Kešincima kod Đakova.

Akumulacija je površine 60 hektara i volumena 1.75 milijuna kubnih metara. Brana je dugačka 276 i visoka 12 metara a ukupna vrijednost investicije iznosi 16 milijuna kuna.

Generalni direktor "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković podsjetio je kako su radovi započeli prije dvije godine, i završeni u predviđenom roku.

Istaknuo je kako će završetak akumulacije pridonijeti zaštiti od poplava općine Semeljci, ali i susjednih općina, na nizvodnom području, ali isto tako omogućiti i razvoj navodnjavanja.

Osim ove akumulacije, u sklopu Aglomeracije "Semeljci" radimo na sustavima odvodnje, čime će se, uz još neke projekte, potpuno riješiti sustav javne vodoopskrbe na ovome području, kazao je Đuroković.

Osječko–baranjski župan Ivan Anušić  ocijenio je kako će ova investicija potaknuti razvoj navodnjavanja, podignuti sigurnost, kada je u pitanju obrana od poplava, ali isto tako omogućiti razvoj rekreativno-turističkih aktivnosti.

Smatra kako su koristi ove investicije višestruke te kako je bitno da se u Županiji projekti realiziraju, neovisno o izborima, a riječ je o investicijama koje su vrijedne nekoliko milijardi kuna.
 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum