OSIJEK

Osijek: S radom počinje novoizgrađeni krematorij

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Osijeku je kao drugom gradu u Hrvatskoj, nakon Zagreba, izgrađen krematorij u čiju je gradnju i opremanje iz gradskog proračuna uloženo 3,5 milijuna kuna, izvijestili su u ponedjeljak čelnici Gradske uprave i gradske tvrtke "Ukop".

Ideja o gradnji krematorija u Osijeku postoji već 15 godina, a prateći europske trendove i upite naših sugrađana odlučili smo se za izgradnju krematorija čime smo u Osijeku i Slavoniji dobili novi komunalni standard, rekao je novinarima osječki dogradonačenik Boris Piližota.

Ističe kako je Osijek drugi grad u Hrvatskoj koji ima krematorij, nakon Zagreba, u kojem krematorij postoji od 1984. godine.

Prateći europske trendove primijetili smo da je Njemačka na 50 posto kremacija, Švedska na 95, a Slovenija na 88 posto. Osim izgradnje krematorija obnovljena je i prostorija mrtvačnice, a trošak kremacije bit  će skoro dvostruko jeftiniji jer izostaje trošak prijevoza pokojnika u Zagreb gdje su su se do sada obavljale kremacije, pojasnio je Piližota.

Direktor "Ukopa" Hrvoje Ostrički izvijestio je kako će cijena kremacije iznositi 3.435 kuna, a do sada su troškovi, skupa s prijevozom pokojnika do Zagreba, iznosili 6.300 kuna.
Građani Osijeka i okolice sada će ovdje imati uslugu kremacije, što će bitno smanjiti troškove samog postupka. Naši djelatnici prošli su obuku u zagrebačkom krematoriju, a s radom započinjemo u utorak, kada su dogovorene četiri kremacije, rekao je Ostrički.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini