ZAGREB

Oporba nakon Marićeve ostavke: Vrijeme je za nove izbore

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon neočekivane ostavke ministra financija Zdravka Marića u utorak navečer uslijedile su prve oporbene reakcije, u kojima se premijeru Andreju Plenkoviću poručuje da je vrijeme za nove parlamentarne izbore.

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović na twitteru je poručila da "zadnji put kad je Marić dao ostavku, gazda mu je pobjegao iz zemlje, a tvrtka propala".

Kada ode najpopularniji ministar u Vladi, to znači da je Vlada pala, samo Plenković ne želi priznati. Dosta agonije, idemo na izbore, kaže Ahmetović.

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja na facebooku je komentirao da "bježi prvi časnik s Plenkovićeva Titanika izbušenog korupcijom, aferama i inflacijom".

Ako nisu zdravstveni razlozi, a nadam se da nisu, postoje samo dvije opcije. Ili se sam našao na udaru DORH-a, a bio je akter mnogih afera koje se doduše nisu lijepile na njega, ili bježi iz Vlade svjestan kakav nam gospodarski armagedon dolazi, kaže Grmoja.

Vrijeme je za nove izbore

"Uglavnom, sad je i zadnjem 'plenkistu' u Hrvatskoj jasno, Andrej Plenković je prošlost. Vrijeme je za nove izbore", ističe Grmoja.

Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) također je komentirao Marićevu ostavku. 

“Pitam se imaju li 'osobni razlozi' veze s provedbom uvođenja eura na koju upozoravam već duže vrijeme? Ok, pozitivnu odluku smo dobili, ali netko je treba i provesti, a po tom pitanju smo vrlo neozbiljni”, kaže Hajduković.

Ostale oporbene reakcije na iznenadni odlazak ministra Marića najavljene su za sutra.

Također, sutra će premijer izvijestiti uži kabinet i parlamentarnu većinu o Marićevoj ostavci, te će ujedno predstaviti Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija, koji će pred Sabor već idućeg tjedna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of