ZAGREB

Odbjegla zmija iz Markuševca još nije pronađena

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ženka kraljevskog pitona, zmija dužine jednog metra po imenu Zoe, još nije pronađena, doznaje se u petak u Azilu Dumovec nakon što su na društvenim mrežama objavili molbu za pomoć u pronalasku zmije koja je iz vrta u Markuševcu pobjegla svojoj vlasnici. 

"Zove se Zoe, ima 3 godine i duga je oko metar", napisali su u Facebook objavi iz Azila Dumovec koji se u četvrtak pridružio potrazi za kućnim ljubimcem, ženkom kraljevskog pitona.

Radi se o zmiji koja je iz Markuševečke Trnave odlutala dok se sunčala se u vrtu početkom tjedna, a priliku za bijeg iskoristila je dok je njezina vlasnica nakratno okrenula glavu.

"Ako uočite Zoe, ne strahujte. Nazovite nas i mi ćemo je nježno preuzeti. Iako vam Zoe najvjerojatnije ne bi učinila ništa, budući da je riječ o životinji koju ne poznajete, nemojte je dirati", poručili su u objavi. 

Navode i da je riječ o zmiji koja je čest kućni ljubimac među ljubiteljima gmazova te napominju da je kraljevski piton gotovo posve bezopasan za čovjeka. 

"Nije otrovan ni agresivan. Hrani se glodavcima. Ako je kućni ljubimac, najčešće su mu na jelovniku miševi. Ljude ne napada, a do eventualne ozljede čovjeka može doći uistinu slučajno – pri hranjenju pitona mišem", napisali su.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini