ZAGREB

Obilježen Dan Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svečano obilježavanje Dana Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) i 15. obljetnica osnivanja održano je u petak na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, priopćeno je iz HKS-a.

Rektor HKS-a Željko Tanjić podsjetio je kako je Sveučilište prihvatilo novu Strategiju razvoja za razdoblje do 2025. godine.

Osnovali smo Medicinski fakultet i u punom smo jeku pripremu za prvu godinu izvođenja novoga studija medicine, rekao je Tanjić i dodao kako su pripremili inicijalne akreditacije za znanstveno područje tehničkih znanosti, preddiplomski studij Softverskog inženjerstva s društvenom primjenom te diplomski nastavnički smjer povijesti.

Istaknuo je da su potpisali sporazum s KBF-om Sveučilišta u Zagrebu, o izvođenju zajedničkih dvopredmetnih studija, kroz projekte, među kojima i onaj razvoja karijera mladih istraživača Hrvatske zaklade za znanost, koje su dobili Anto Čartolovni, Marina Merkaš i Hrvoje Kekez na svojim projektima.
U sklopu programa uručene su Rektorove nagrade najboljim studentima HKS-a u akademskoj godini 2019./2020.

Rektorovu nagradu za izvrsnost tijekom preddiplomskoga sveučilišnog studija dodijeljena je Jakovu Blagojeviću, prvostupniku povijesti. 
Rektorova nagrada za izvrsnost tijekom diplomskoga sveučilišnog studija dodijeljena je Matei Vidulić, magistri komunikologije. 
Za studentski istraživački rad rektorovu nagradu dobio je Ante Matuško, studentu povijesti. 

Rektorovu nagradu za doprinos razvoju sveučilišne zajednice primio je Rej Kovačević, student psihologije, a za promicanje katoličkog identiteta Sveučilišta nagradu je primila Marija Bogović, studentica psihologije.

Svetu misu zahvalnicu "Te Deum" predvodio je pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, koji je bio i prvi rektor HKS-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum