KARLOVAC

Nezavisni kandidat Petračić: U Karlovcu mjere kao u Svetoj Nedelji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nezavisni kandidat za gradonačelnika Karlovca Davor Petračić, kojeg podupiru SDP, HSS i Reformisti, najavio je ukidanje prireza radi jačanja konkurentnosti, a potporu mu je u srijedu dao i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Petračić je najavio ukidanje prireza radi jačanja konkurentnosti, a na primjeru Svete Nedelje biračima je objasnio što to znači.

Zurovec je rekao da je skidanje nameta poduzetnicima i građanima u Svetoj Nedelji za četiri godine rezultiralo rastom zaposlenosti većom od 20 posto i porastom stanovništva za deset posto u deset godina. Istaknuo je da bi Petračić na dužnosti gradonačelnika, zajedno sa suradnicima, upravo to mogao postići.

Petračić je ponovio da bi ukidanjem prireza (12 posto) Karlovac postao konkurentan i poželjan za gospodarstvo, a to je i demografska mjera, što će u konačnici dovesti i do povećanja plaća.

“Cilj nam je privući što više gospodarstvenika koji će otvarati više radna mjesta, a nadamo se da će se na taj način privući upravo oni s višim plaćama”, rekao je Petračić.

Na pitanje tko je karlovački Rimac, Petračić je odgovorio da u Karlovcu ima mnogo programera. Dodao je da dio karlovačkih tvrtaka radi u Zagrebu zbog “većeg bazena kadrova" te zbog prireza i loše povezanost Karlovca sa Zagrebom.

Istaknuo je da će se zauzimati za brži, češći i jeftiniji prijevoz jer je, kako je rekao, nevjerojatno da je sada grad u srcu Hrvatske postao prometno izoliran.

Petračić bi na čelu Karlovca potaknuo suradnju s gradovima u okruženju, nevezano na teritorijalnu pripadnost, kao što su Samobor, Sveta Nedelja i Jastrebarsko. 

Zurovec je istaknuo da je riječ o kraju u kojem su ljudi radišni i da bi "geolokacijsku povezanost trebalo bolje iskoristiti", a državna bi politika trebala više učiniti za razvojnu povezanost i tih gradova i Siska i sjevera Hrvatske.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom