ZAGREB

Nastavnici.org: Po preliminarnim i nepotpunim podacima Vladina se ponuda odbija s preko 90 posto

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Po dosadašnjim preliminarnim i nepotpunim podacima, preko 90 posto prosvjetnih radnika odbija Vladinu ponudu, objavila je u četvrtak internetska stranica Nastavnici organizirano, koja prikuplja statističke podatke sindikata obrazovanja o izjašnjavanju u školama.

"Po trenutno vrlo preliminarnim i nepotpunim, ali apsolutno nedvojbenim podacima koje polako, ali sigurno skupljamo, preko 90 posto učitelja i nastavnika odbilo je ponudu Vlade o povećanju i uvođenju novih dodataka na dodatke sa osiguračem na dodatke, i koeficijent s dodacima. Informacije objavljujemo kako pristižu", stoji u objavi stranice.

Prema trenutnim podacima, 2704 zaposlenih u osnovnom i srednjem školstvu odbija Vladinu ponudu, što je gotovo 95 posto. Rezultat se mijenja iz minute u minutu, kako pristižu podaci iz zbornica diljem Hrvatske. Dosad 155 prosvjetara prihvaća Vladinu ponudu, što je skoro šest posto.

Podaci također prikazuju da se 1523 izašlih na referendum izjasnilo "za" nastavak štrajka, dok ih je "protiv" 107 ili nešto više od sedam posto.

Stranica prikuplja podatke triju sindikata obrazovanja, Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sindikata Preporod.

Sindikati osnovnih i srednjih škola najavili su da će se izjašnjavanje o Vladinoj ponudi protegnuti i na petak, tako da se štrajk nastavlja i u petak, 29. studenog.

Sindikati obrazovanja štrajkaju već 34. dan, a učenici su dosad izgubili 14 dana nastave, to jest već treći nastavni tjedan.

Na društvenim mrežama je dosad objavljen niz fotografija učitelja i nastavnika koji diljem zemlje, na različite načine, odbijaju Vladinu ponudu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater