ZAGREB

Na sajmu MTE 2020. u Kuala Lumpuru hrvatski inovatori osvojili četiri zlata

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski inovatori u Kuala Lumpuru susreli su se s potencijalnim malezijskim partnerima, a na sajmu i izložbi inovacija Malaysia Technology Expo osvojili su četiri zlatne medalje.

Zlatnu medalju za industrijski dizajn i printanje osvojila je tvrtka "3D Tech", zlato za ICT tvrtka "Citus", zlatnu medalju za zdravstvo tvrtka "Priroda liječi", dok je zlatna medalja za graditeljstvo otišla u ruke tvrtke "Dizz Concept".

"Kvalitetu naših inovatora potvrđuju brojne svjetske nagrade pa ne čudi da su i malezijski ulagači pokazali veliki interes za njihove proizvode. Mi smo im organizacijom posjeta odškrinuli vrata ovog tržišta, a sudeći po održanim sastancima, uskoro će neki od njih tu realizirati i konkretnu suradnju“, rekla je direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić,  zahvalivši na potpori pri organizaciji i Veleposlanstvu RH u Maleziji.

"To je veliko tržište gdje definitivno ima prostora za hrvatske tvrtke s kvalitetnim i inovativnim proizvodima, poput tvrtke 'Infobip' koja ovdje već ima svoj ured i koja se također predstavljala na sajmu", dodala je. 

Svoje su proizvode i usluge u organizaciji Hrvatske gospodarske komore predstavile tvrtke "Roto kruna", "Citus", "Šestan-Busch", "Priroda liječi", "Dizz Concept" i "Altpro". 

Direktor Dizz Concepta Darko Špiljarić predstavio je potencijalnim malezijskim ulagačima "pop-up kuhinje" namijenjene prvenstveno malim stanovima, turističkim objektima i uredima.

"Naš modularni koncept štedi puno prostora i već je dobio brojne nagrade. Svoje proizvode prilagođavamo pojedinim tržištima, zato i imamo šest modela kuhinja...pa tako kuhinje koje radimo, primjerice, za tajvansko tržište praktički nemaju veze s onima koje radimo za SAD", rekao je.

Tvrtka "Citus" je na sajmu prezentirala inovaciju koja predstavlja sasvim novi pristup u komunikaciji između ljudi i strojeva pomoću umjetne inteligencije i blockchain tehnologije.

"Uzimamo parametre čovjeka koji upravlja strojem i stvaramo jedinstveni otisak na temelju kojeg su svi podaci anonimizirani. Pomoću tog otiska se onda može pristupati raznim sadržajima i informacijama uz potpunu zaštitu privatnosti korisnika“, objasnila je Brigita Prole iz marketinga Citusa.  

HGK je tvrtkama-članicama delegacije sufinancirala troškove s 50 posto. Delegaciju je, u sklopu posjeta, primila Nacionalna gospodarska komora Malezije i Malezijska izvozna agencija (MATRADE) gdje su naši inovatori održali B2B razgovore s malezijskim partnerima.

Također su obišli i Malezijsku upravu za palmino ulje i tvornicu automobila Proton u Kuala Lumpuru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of