ZAGREB

Ministrica B. Divjak na turneji "Razgovori o promjenama"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak posjetit će idući tjedan učitelje diljem Hrvatske i na toj novoj, trećoj u nizu, turneji pod nazivom "Razgovori o promjenama" s učiteljima će razgovarati o provedbi reforme obrazovanja, njihovim dosadašnjim iskustvima te utjecaju reformskih procesa na učenike. 

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak krenut će na turneju pod nazivom "Razgovori o promjenama" u utorak, 7. siječnja, razgovor će početi u Zagrebu, a nakon toga, kako je predviđeno, obići će neke osnovne i srednje škole diljem Hrvatske gdje će se susresti i razgovarati s učiteljima, priopćilo je u subotu Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Kako je istaknuto, svrha te nove turneje ministrice Divjak je da s učiteljima razgovara o provedbi reforme, od njih dobije povratne informacije s terena o promjenama koje je reforma donijela i kako su one utjecale na učenike i učitelje.

Novost - nova virtualna učionica za učitelje

Ministrica će najaviti i novost vezanu uz virtualne učionice, a riječ je o tomu da će biti otvorena posebna učionica gdje će učitelji imati priliku voditi akademsku raspravu o budućnosti obrazovanja u Republici Hrvatskoj i s ministricom raspraviti pojedina reformska pitanja.

"Kao što sam najavila prilikom prvih dvaju obilazaka škola diljem Hrvatske, Ministarstvo će pružati potporu školama u reformskim procesima tijekom cijele godine. Edukacije se održavaju kontinuirano, a upravo je završen i prvi savjetnički posjet školama u sklopu potpore provedbi kurikularne reforme koji je obuhvatio više od 1200 škola", riječi su ministrice Divjak prenesene u priopćenju.

Navedena je i ocjena ministrice Divjak da su informacije s terena vrlo dobre, te da je skora turneja prilika da još jednom s učiteljima razgovara o svim dvojbama kako bi zajednički došli do tema koje bi trebalo još dodatno pojačati tijekom edukacija i savjetničkih posjeta. 

U priopćenju se podsjeća da je u prosincu 2018. iz državnoga proračuna školama dodijeljeno 42 milijuna kuna, u travnju 2019. još 43 milijuna kuna za opremanje kabineta, a krajem prosinca prošle godine osigurano je dodatnih gotovo četiri milijuna kuna za ustanove i škole za djecu s teškoćama te 1,36 milijuna kuna srednjim školama za nabavu tableta učenicima čije su obitelji korisnici zajamčene minimalne naknade kako bi se osiguralo kvalitetno obrazovanje za sve učenike u Hrvatskoj. Dodatno, iz EU fondova završena je, ili je u tijeku, isporuka 26.500 prijenosnih računala za učitelje, 1269 prijenosnih računala za stručne suradnike te 5244 projektora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini