ZAGREB

Ministar Pavić s kardinalom Bozanićem obišao katedralu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić obišao je u petak zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor, koji su pretrpjeli velika oštećenja u potresu koji je zadesio Zagreb i okolicu 22. ožujka.  

 S oštećenjima na zagrebačkoj katedrali ministra Pavića upoznali su, uz kardinala Bozanića i mons. Ivan Hren, predsjednik  Odbora za obnovu zagrebačke katedrale te ing. Damir Foretić, projektant obnove Katedrale i nadzorni inženjer, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.
 Nakon obilaska Katedrale ministar Pavić obišao je i Nadbiskupski dvor, a o razmjerima oštećenja govorili su upravitelj Nadbiskupskog dvora preč. Ivica Budinšćak i  nadzorni inženjer na sanaciji Nadbiskupskog dvora i Nadbiskupskog duhovnog stola Boris Blažević.
 Kardinal Bozanić je izrazio zahvalnost ministru Paviću na potpori i nastojanjima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU da se pronađu najbolja rješenja potrebna za neposrednu sanaciju Katedrale i Nadbiskupskog dvora u cilju sprječavanja daljnjih oštećenja. 
 "Zagrebačka katedrala jedinstven je simbol hrvatskog identiteta, ali i spomenik nulte kategorije koji, u liku svoga graditelja Austrijanca Hermana Bollea, otkriva blisku povezanost Zagreba s europskim kulturnim središtima", rekao je kardinal Bozanić.   
 Susretu su uz ministra nazočili i pomoćnica ministra Ana Odak i glavni savjetnik Miroslav Smetiško.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum