ZAGREB

Ministar Malenica sutra napušta samoizolaciju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Nakon što je zbog zaraze koronavirusom dva tjedna proveo u samoizolaciji, a nakon ponovljenog testiranja koje se pokazalo negativnim, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica sutra napušta samoizolaciju, priopćilo je u ponedjeljak njegovo ministarstvo.

"Ministar pravosuđa i uprave dr.sc. Ivan Malenica, nakon dvotjedne samoizolacije, ponovno je obavio testiranje na COVID-19/Sars-CoV2 koje je pokazalo da je negativan na koronavirus. Slijedom toga, ministar Malenica od sutra više nije u samoizolaciji", ističu u Ministarstvu.

Napominju da je ministar imao blage simptome zaraze te je tijekom samoizolacije obavljao radne obveze.

Inače, Ministarstvo je 21. srpnja obavijestilo da je Malenica pozitivan na koronavirus, da se osjeća dobro i nalazi u samoizolaciji.

Istoga dana ministar je obavio testiranje na Covid-19, a rezultati testa pokazali su da je pozitivan na taj virus.

Iz njegova ministarstva tada su priopćili i da je Malenica dobrog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom zaraze, ali je dan ranije osjetio simptome bolesti te se odlučio testirati.

U priopćenju su naveli i da će Malenica svoje obaveze nastaviti obavljati iz samoizolacije, a s članovima Vlade posljednji put je kontaktirao četiri dana ranije no što je osjetio simptome bolesti.

Samoizolacija je određena i njegovom osobnom vozaču, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministra u posljednjih 48 sati. Među njima nisu bili djelatnici Ministarstva.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater