ZAGREB

Milanović razgovarao s predstavnicima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u srijedu u svome Uredu s predstavnicima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu u povodu međunarodnog znanstvenog skupa "Izazovi Europe", koji će se pod pokroviteljstvom Predsjednika održati u svibnju sljedeće godine.

Međunarodni znanstveni skup "Izazovi Europe" splitski Ekonomski fakultet organizira još od 1995. godine, a predsjedniku Milanoviću predstavili su ga dekan Fakulteta Vinko Muštra, prodekanica za poslovanje Branka Marasović, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju Maja Ćukušić i pročelnik Katedre za financije Josip Visković, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Skup je do sada okupio više od dvije tisuće autora s više od 1500 radova iz više od 60 država iz cijeloga svijeta, kazali su organizatori i pojasnili da im je osnovni cilj okupiti eminentne svjetske znanstvenike i stručnjake radi rasprave i promoviranja razmjene znanja i inovacija.

Istaknuli su i da je Skup jedini u Hrvatskoj, a i u ovom dijelu Europe, na kojem sudjeluju laureati Nobelove nagrade za ekonomiju.

Na sastanku se također razgovaralo o problematici korištenja fondova Europske unije u visokom školstvu kako bi se iz istih mogao iskoristiti maksimum, te o trenutnom stanju sustava znanosti u Republici Hrvatskoj, navode iz Ureda predsjednika.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku su bili njegov posebni savjetnik za ekonomiju Velibor Mačkić i pomoćnica savjetnika za ekonomiju Martina Ciglević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater