SISAK

Međunarodno savjetovanje ljevača u Splitu od 16. do 18. lipnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U organizaciji sisačkog Metalurškog fakulteta sveučilišta u Zagrebu, u Splitu će se od 16. do 18. lipnja održati 19. Međunarodno savjetovanje ljevača, pod geslom Ljudi - vrijedan resurs za razvoj ljevarske industrije, a očekuje se stotinjak sudionika iz 14 zemalja. 

Osim čvršćeg povezivanja akademske zajednice i gospodarstva, cilj je savjetovanja poboljšanje konkurentnosti gospodarstva i poticanja energetski i ekonomski učinkovite proizvodnje, pri čemu jedan od izazova čine upravo ljudski resursi i kapital. 

Savjetovanje je organizirano uz potporu predsjednika RH Zorana Milanovića, te pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Sveučilišta u Zagrebu, Mittel Europäische Giesserei Initiative (MEGI), Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske mreže poslovnih anđela, Grada Siska i Grada Splita.

Bit će predstavljeno 49 stručnih i znanstvenih radova, a očekuje se stotinjak sudionika iz 14 zemalja. Predstavit će se i mladi stručnjaci – studenti sa svojim istraživanjima. 

Kao suorganizatori sudjeluju Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani (Ljubljana, Slovenija), Fakulta materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach (Košice, Slovačka), Sveučilište Sjever (Koprivnica), Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu (Split) te tvrtka ELKEM ASA (Oslo, Norveška).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater