ZAGREB

Matematički ulični festival na četiri zagrebačke lokacije - Zbrojite se i dođite!

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Matematički ulični festival održat će se u subotu, 29. listopada na četiri lokacije u Zagrebu, cilj mu je popularizirati matematiku zabavnim igrama i najaviti 10. Večeri matematike koja će se održati 1. prosinca diljem Hrvatske, priopćilo je Hrvatsko matematičko društvo.

Festival će se održavati u subotu od 10 do 13 sati na Trgu bana Jelačića (kod Manduševca), Trgu Petra Preradovića, Europskom trgu i Parku ispred spomenika Fra Grgi Martiću u Martićevoj ulici, najavili su u ponedjeljak organizatori, Hrvatsko matematičko društvo (HMD) i voditeljica Nastavne sekcije i projekta "Večer matematike", Tanja Soucie.

Voditelji će građane uključivati u jednostavne igre i brojne zabavne aktivnosti za popularizaciju matematike. "Prepoznat ćete ih po upečatljivim majicama i akreditacijama, a stajat će uz zadatke ispisane kredom na pločniku", navode iz HMD-a.

Cilj festivala je popularizacija matematike, ali i najava jubilarne 10. Večeri matematike koja će se održati 1. prosinca 2022. u cijeloj Hrvatskoj. U tom projektu svake godine sudjeluje oko 100.000 sudionika, ističu iz HMD-a.

"Dijelite li ili oduzimate zabavu", pita voditeljica Nastavne sekcije i projekta "Večer matematike" Tanja Soucie uz poziv građanima Zagreba na sudjelovanje - "Zbrojite se i dođite jer – matematika može biti zabavna!"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater