SPLIT

Lokaliziran požar kod Muća, gasilo ga pet protupožarnih zrakoplova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Požar koji je u četvrtak popodne buknuo na predjelu Ramljana u blizini Muća lokaliziran je u 21 sat, izvijestili su iz DVD-a Muć, a Ministarstvo obrane priopćilo da su požar gasila tri kanadera i dva air-tractora što je najviše protupožarnih zrakoplova u ovoj protupožarnoj sezoni.

 "Na požarištu će cijelu noć dežurati 10 vatrogasca i dva vozila. Opožareno je 20 hektara borove šume i niskog raslinja, ali više nema otvorenog plamena  a tijekom noći vatrogasci će dežurati na terenu i sanirati prostor koji je bio zahvaćen vatrenom stihijom," rekao je za Hinu zapovjednik  DVD-a Muća Božo Delić.

U jednom trenutku, u poslijepodnevnim satima, požar je zaprijetio kućama, ali su vatrogasci uspjeli zaustaviti širenje vatrene stihije. Vatrogascima su iz zraka pomagala dva kanadera i dva air-tractora, a  predvečer im se pridružio još jedan kanader.

Jedan od kapetana posade Canadaira koji sudjelovao u gašenju požara bojnik Ivica Markač rekao je kako zajedničkim djelovanjem učinjeno sve da se do mraka  požar stavi pod nadzor i u tomu se uspjelo
„Požar se prostirao između dva naselja i uspjeli smo zaustaviti njegovo približavanje jednom od njih“, rekao je bojnik  Markač.

 To je peti požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) na kojem su angažirane zračne snage i  požar na kojem je angažirano najviše protupožarnih aviona u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone, priopćili su iz Ministarstva obrane.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater