prijedlog novog zakona

"LIJEČNICI IMAJU BIJELE, A POLICAJCI PLAVE UNIFORME" Mnogi će na pregled doći autom, a kući morati pješice!

| Autor: Glas Istre
snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović


Liječnici obiteljske medicine ponovno su nezadovoljni Vladom – uz sve probleme oko korone, sad su još i odbijeni svi njihovi prigovori na zakon po kojem bi svojim pacijentima trebali oduzimati vozačke dozvole zbog zdravstvenog stanja. Prijete da će radije otići u mirovinu nego biti policajci.


“Liječnici imaju bijele, a policajci plave uniforme. Tako bi trebalo i ostati”, poručuje liječnica obiteljske medicine Vesna Potočki. Kao i mnogi njezini kolege, ljuta je jer su odbijeni svi prigovori na zakon po kojem će ubuduće morati glumiti policajca i oduzimati pacijentima vozačke, piše Dnevnik.hr.


“Zapravo, to je nonsens. Trećina pacijenata koji su se danas prijavili za pregled sigurno bi otišli sa zabilješkom. Došao je s kurjim okom koje se upalilo i sad više nije siguran hoće li moći s tim kočnicu stisnuti. On će isto sigurno otići kući s tom zabilješkom”, rekla je Potočki.


Zakon je neprovediv, smatraju liječnici, jer nema još niti pravilnika s popisom svih bolesti zbog kojih bi trebali oduzimati vozačku.

“Dovest će do potpuno neujednačenog postupanja liječnika diljem Hrvatske jer je sve prepušteno subjektivnoj procjeni liječnika”, rekla je doktorica Nataša Ban Toskić, predsjednica Koordinacije liječnika obiteljske medicine (KoHOM).

Narušit će se, ističu, odnos pacijenta i liječnika jer će mnogi na pregled doći autom, a kući morati pješice. Ako iz ordinacije izađete s liječničkom zabranom, a ipak sjednete za volan, policajci će prilikom elektronske provjere odmah vidjeti liječničku zabranu i mogu vas kazniti za vožnju bez vozačke dozvole.

Polovica vozača u Hrvatskoj mogla bi u nekom trenutku ostati bez vozačke, upozoravaju liječnici, a najveću bi štetu imali svi koji vožnjom zarađuju za kruh.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum