ZAGREB

Liječnici i medicinske sestre osuđuju napad na hitnom prijemu KBC-a Zagreb

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska liječnička komora i Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije su u nedjelju osudili noćašnji napad na hitnom prijemu KBC-a Zagreb, zatraživši povećanje razine sigurnosti u zdravstvenim ustanovama.

U noćašnjem napadu četvorica napadača fizički su nasrnuli na dvojicu mladića i djevojku te oštetili inventar na ulazu u prostoriju hitnog prijema.

Iz Hrvatske liječničke komore ocjenjuju neprihvatljivim bilo koji oblik nasilja prema pacijentima i liječnicima te drugim zdravstvenim radnicima, pa traže odgovarajuće postupanje nadležnih institucija.

Zahtijevaju i povećanje razine sigurnosti u zdravstvenim ustanovama uvođenjem primjerene 24-satne zaštitarske službe, sustava alarmiranja i pojačanog video nadzora.

Od nadležnih su zatražili da poduzmu sve što je u njihovoj moći kako bi se pacijentima i svim zdravstvenim djelatnicima osigurali sigurniji uvjeti u zdravstvenim ustanovama.

Bolnica je mjesto nulte tolerancije na nasilje

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić ustvrdio je u priopćenju da je bolnica mjesto nulte tolerancije na nasilje i mjesto na kojem moraju biti sigurni kako pacijenti, tako i medicinske sestre i liječnici te svo zdravstveno osoblje. 

Izvijestio je da traže od nadležnih najoštrije sankcioniranje ovakvog nedopustivog nasilničkog ponašanja, a od vlasti i podizanje sigurnosti na svim hitnim bolničkim prijemima kako bi se u budućnosti spriječile ovakve opasne situacije.

Hrvatska komora medicinskih sestara napominje i da u vrijeme epidemije koronavirusa medicinske sestre, liječnici i svi drugi zdravstveni djelatnici daju svoj maksimum obavljajući svoj poziv spašavajući živote, te apeliraju na građane i javnost da im odgovornim ponašanjem pomognu u tome.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum