ZAGREB

Juričan upozorio na Bandićevo pogodovanje u najmu gradskih prostora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Redatelj Dario Juričan ustvrdio je u petak u otvorenom pismu Milanu Bandiću da zagrebački gradonačelnik pogoduje u najmu gradskih prostora savjetniku predsjednice Republike Tomislavu Madžaru, jer je njegovoj tvrtki iznajmio prostor po osam puta manjoj cijeni nego Centru za odgoj i obrazovanje Goljak.

"U Centru za odgoj i obrazovanje Goljak na Zavrtnici 30 smještena su djeca s posebnim potrebama, u dobi od 14 do 21 godine, djeca sa smanjenim kognitivnim sposobnostima, tjelesnim oštećenjima i drugim razvojnim smetnjama. Tamo su bile i vaše 'pajde' iz tvrtke Brimus, sretnici koji taj privatni prostor od 498 četvornih metara rentaju Gradu po cijeni od 18,62 eura po četvornom metru", stoji u pismu Juričana, inače predsjedničkog kandidata koji je tijekom kampanje promijenio ime u Milan Bandić.

Kaže kako je zagrebački gradonačelnik "istoga dana kada je njima odredio tako dobru cijenu" iznajmio prostor i Tomislavu Madžaru, savjetniku za sport predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović, to jest njegovoj tvrtki "Vaš pregled", po cijeni od 2,2 eura po četvornom metru.

"Dok vaše 'pajde' građevinci zarađuju na djeci s mentalnim teškoćama po 18,62 eura /m2, vaš 'pajdo' Madžar, koji nema, bar meni poznate, mentalne teškoće, i tako predano brine oko vaše rođendanske torte zajedno s Jakovom Kitarevićem, plaća Gradu tek 2,2 eura /m2", navodi Juričan.

Naglašava da, ako je gradonačelniku stalo do djece s poteškoćama, trebao bi im napraviti prostor na gradskom zemljištu, za koje "ionako ne zna što bi s njim", ili da ih smjesti u prostor koji je namijenio za Madžara.

"Da se vratim na tvrtku Brimus. Od njih ste uzeli za velike novce i prostor za Sportski savez grada Zagreba u Savskoj cesti 137. Tamo pak caruje vaš 'pajdo' Zdenko Antunović, popularni Zdena, između ostalog i optuženik u aferi Bundekfest. Vlasnicima tvrtke Brimus bili ste i na fešti prilikom obljetnice njihove druge tvrtke Ing-Grad", kaže Juričan u otvorenom pismu.

Poručuje Bandiću kako će "ostati upamćen kao moralno ofucana figura" koja Madžaru daje prostor u samom centru grada za sitne novce, dok djeci sa smanjenim kognitivnim sposobnostima, tjelesnim oštećenjima i drugim razvojnim smetnjama "njegovi 'pajde' naplaćuju gotovo osam puta više".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater