RADNIČKA FRONTA

Jedna predsjednička kandidatkinja danas došla u Pulu. PROČITAJTE ŠTO JE SVE OBEĆALA

| Autor: Nicole TODORIĆ

Predsjednička kandidatkinja Radničke fronte Katarina Peović jutros se družila s građanima na pulskoj tržnici i promovirala demokratski socijalizam, koji je temelj njezine kampanje. Oko njezinog štanda okupilo se 30-ak ljudi.

- Ovdje smo da se upoznamo s ljudima, da malo pričamo, da promoviramo ideju demokratskog socijalizma 21. stoljeća, što je i razlog zašto smo se uključili u kampanju. Mnogi su nam se pridružili, ovo su predsjednički izbori s jako puno kandidata, ali nitko ne nudi korjenitu promjenu, niti smatra da je potrebna korjenita promjena. Naša vizija je sasvim drugačija. Važno je ići prema demokratskom socijalizmu 21. stoljeća. To znači da svi imaju osiguran stan, hranu, javno dostupno i besplatno obrazovanje te javno dostupno i besplatno zdravstvo, rekla je Peović.

Na štandu kandidatkinje dijelile su se maćuhice, eko torbe i majice koje su privlačile poglede nekolicine građana koji su se zaustavljali kako bi popričali s kandidatkinjom RF-a.

Građani su joj se u razgovoru požalili na malu mirovinu, lošu Vladu koja samo sebi osigurava dobre plaće, loše uvjete za život, zakone koji tjeraju ljude iz naše države te na to što svatko obećava brda i doline, koje dolaskom na vlast ne ispuni.

Kandidatkinja Radničke fronte Peović jedna je od zastupnica te stranke u Skupštini Grada Zagreba koja radi kao docentica na Odsjeku za kulturne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Dugogodišnja je politička aktivistica.

Osim demokratskog socijalizma 21. stoljeća zagovara i

poništavanje već napravljene privatizacije, zaustavljanje daljnje privatizacije javnih usluga, renacionalizaciju poduzeća od društvene važnosti, zapljenu sve nelegalno stečene imovine, spas domaće brodogradnje, raskid Vatikanskih ugovora, reviziju povlaštenih mirovina i povlačenje vojnika iz vojnih misija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum