ZAGREB

Izbori: Komak predao kandidaturu za zastupnika češke i slovačke manjine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kandidaturu za saborskog zastupnika češke i slovačke nacionalne manjine u četvrtak je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predao gospodarstvenik Ivan Komak.

 „Ne idem samo da bih zastupao interese Slovaka i Čeha, nego jer mislim da bi se kompletno trebalo nešto mijenjati u Hrvatskoj. Mislim da smo došli do dna i da bi se nešto trebalo mijenjati, a ja za to imam volju i želju“, rekao je Komak koji je zastupničko mjesto pokušao izboriti i 2015. i 2016. godine.

 No, oba puta više glasova od njega dobio je Vladimir Bilek koji će kandidaturu za treći mandat predati u ponedjeljak,  15. lipnja.

 Iako rok za kandidature teče od 3. lipnja, DIP ih je do danas zaprimio samo tri, sve tri za 12., manjinsku izbornu jedinicu.

 Za idućih pet dana, za sada ih, najavljeno deset, DP Miroslava Škore svoju kandidaturu predaje u nedjelju, 14. lipnja, dan kasnije to će učiniti Nezavisna lista Bura, a u utorak, 16. lipnja Stranka rada i solidarnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

 Kandidature se mogu podnositi do ponoći, 16. lipnja nakon čega DIP ima 48 sati da provjeri zaprimljene liste i potom objavi zbirnu listu pravovaljanih kandidatura. Kad to učini, 17., odnosno 18. lipnja i službeno će krenuti predizborna promidžba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum