ZAGREB

HVZ osudio obiteljsko nasilje u kojem je sudjelovao zapovjednik DVD-a Vranjic

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) osudila je u ponedjeljak obiteljsko nasilje u kojem je sudjelovao zapovjednik vranjičkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nikola Perajica, ističući da osoba kažnjavana osoba za nedjela protiv života i tijela ne može biti dobrovoljni vatrogasac.

''Strogo osuđujemo ovaj kao i svaki oblik nasilja, osobito nasilje prema ranjivim skupinama te nasilje u obitelji.

Sukladno odredbama Zakona o vatrogastvu, za svaku pravomoćnu osudu profesionalni vatrogasac će biti udaljen iz službe te kažnjavana osoba za kaznena djela protiv života i tijela ne može biti dobrovoljni vatrogasac u vatrogasnoj postrojbi'', stoji u priopćenju u kojem HVZ ne navodi ime sudionika obiteljskog nasilja.

Hrvatska vatrogasna zajednica dodaje da će poduzeti sve mjere u okviru zakonskih mogućnosti kako bi se ovakvo ponašanje sankcioniralo.

''Time ćemo poslati jasnu poruku kako se u vatrogasnim redovima neće tolerirati nasilničko ponašanje niti je vatrogastvo djelatnost u kojoj će osobe takvog profila moći raditi'', zaključuje HVZ.

Perajici je prošlog tjedna određen jednomjesečni istražni zatvor nakon što je pretukao suprugu ispred njihovih dvoje male djece. Prethodno nije bio osuđivan, a istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Zbog obiteljskog nasilja Perajica je u ponedjeljak jednoglasnom odlukom izbačen iz HDZ-a čiji je bio gradski vijećnik u Solinu.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković je komentirajući slučaj kazao da je bilo kakvo nasilje nedopustivo za stranku, ali i njega osobno te da takvo ponašanje oštro osuđuje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater