ZAGREB

Humanitarni Liječnički bal za Zakladu dječje onkologije Rebro

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) koji slavi 146. obljetnicu kontinuiranog djelovanja, u subotu će se u zagrebačkom Hotelu Esplanade održati humanitarni Liječnički bal za Zakladu Dječje onkologije  Rebro, najavili su u utorak iz HLZ-a.

Kao i svake godine, tradicionalni Liječnički bal ima humanitarni karakter. Ove će godine donaciju od 50 tisuća kuna predsjednik HLZ-a, dr. Željko Krznarić, u ime Zbora  uručiti Zakladi Dječja onkologija Rebro, za izgradnju i opremanja novog odjela dječje hematologije i onkologije u sastavu KBC-a Zagreb, priopćeno je iz HLZ-a.

„Uvijek s dobrobiti naših sugrađana i pacijenata na prvom mjestu, u Hrvatskom liječničkom zboru već gotovo stoljeće i pol neumorno radimo na unaprjeđenju liječničke struke. Velika nam je radost što i putem donacija za zdravstvenu skrb najmlađih imamo priliku pomoći poboljšanju kvalitete zdravstvene skrbi u Hrvatskoj“, rekao je dr. Krznarić.
Iz HLZ-a najavljuju visoke uzvanike na svečanom Liječničkom balu u subotu, 29. veljače u Hotelu Esplanade, te niz uglednih hrvatskih liječnika i ravnatelja bolnica i drugih zdravstvenih ustanova.

Kao krovna udruga liječništva u Hrvatskoj, Hrvatski liječnički zbor je i najstarija hrvatska strukovna organizacija doktora medicine i doktora dentalne medicine, osnovana
radi unapređenja i zaštite zdravlja naroda, stručnog i znanstvenog rada, njegovanja liječničke etike i zaštite staleških interesa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini