ZAGREB

HLK i HLZ osuđuju prosvjed pred domom ministra Beroša

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska liječnička komora (HLK) i Hrvatski liječnički zbor (HLZ) osudili su u petak antivakserske prosvjede pred domom ministra zdravstva Vilija Beroša.

U četvrtak navečer oko 19 sati na prosvjedu pred Beroševom domom okupilo se desetak građana na poziv križevačkog vjeroučitelja Ivana Pokupca putem facebooka.

U objavi koju je nazvao "kućne posjete stožerašima" Pokupec je najavio da će svaki dan u nenajavljeno vrijeme posjetiti kućnu adresu jednog člana Nacionalnog stožera na 15 minuta te njima, njihovim obiteljima i susjedima dati do znanja što misle o "teroru koji provode nad građanima".

Takvo prijeteće ponašanje pojedinaca upereno protiv obitelji bilo kojeg građanina, a u ovom slučaju protiv dužnosnika, liječnika i člana oba ova udruženja, predstavlja iznimno neprihvatljiv čin potencijalnog dovođenja u opasnost obitelji, poručuju HLK i HLZ.

Prosvjedima i demonstracijama nigdje u demokratskom društvu nije mjesto pred domovima pojedinaca, a takva okupljanja izravno ugrožavaju sigurnost članova obitelji.

Pozivi i poticanje na nasilje, te govor mržnje na društvenim mrežama predstavljaju kazneno djelo. Nažalost, ovom neprihvatljivom prosvjedu prethodili su upravo takvi komentari na društvenim mrežama, upozoravaju HLK i HLZ.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater