DELNICE

HDZ : Vlada pokazala razumijevanje za školsku problematiku Gorskog kotara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


HDZ s područja Gorskog kotara je u četvrtak na tiskovnoj konferenciji u Delnicama ocijenio da je Vlada Andreja Plenkovića pokazala "još jedanput koliko razumije problematiku Gorskog kotara prihvaćanjem srednjoškolskih programa u Delnicama."

HDZ-ova saborska zastupnica Majda Burić istaknula je na konferenciji za novinstvo da zajedničkim snagama Vlade, to jest Ministarstva znanosti i obrazovanja i lokalnih dužnosnika HDZ-a nisu uspjeli samo zadržati smjer ekonomist, nego i utjecati na to da se otvori novi smjer šumarskog tehničara.

Odbila je sve teze kojima se nastojalo relativizirati zasluge HDZ-a za opstanak i unaprjeđenje srednjoškolskog sustava u Delnicama.

"Mi se time ne hvalimo, ali javnost mora imati istinitu informaciju tko je riješio problem. Imali smo kvalitetan i intenzivan dijalog s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, koji je uvažio sve specifičnosti i izazove s kojima se suočavamo u Gorskom kotaru i ovom mu prilikom zahvaljujemo na svoj pokazanoj podršci i razumijevanju", rekla je Burić.

Zahvalila je i ministru financija Zdravku Mariću, ističući da je "u rekordnom roku pozitivno reagirao na suglasnost o otvaranju novoga smjera šumarskog tehničara osiguravši dodatna financijska sredstva".

Rekla je da uprava srednje škole Delnice mora pokazati inicijativu u vezi s motivacijom učenika za upis u te smjerove. Osim toga, ocijenila je, nužno je i dalje poboljšavati kvalitetu nastavnog procesa i nametnuti se kvalitetom i dinamikom. 

Načelnik Općine Ravne Gore i predsjednik Koordinacije gradonačelnika i načelnika Gorskog kotara Mišel Šćuka (HDZ) rekao je da će kao predsjednik te koordinacije predložiti model stipendiranja goranskih srednjoškolaca koji se školuju na području Gorskog kotara. 

"Odlukom o zadržavanju postojećeg smjera ekonomista i otvaranju novoga smjera, Vlada HDZ-a itekako pozitivno utječe na kvalitetu života, a u konačnici i budućnost Gorskog kotara", ocijenio je Šćuka.

Na konferenciji za novinstvo sudjelovali su i HDZ-ovi predsjednici općinskih vijeća Fužina, Ravne Gore i Skrada.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of