ZAGREB

Hasanović: Bandić je Zagreb učinio modelom multikulturalnosti i multikonfesionalnosti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Muftija Aziz Hasanović u ponedjeljak se upisao u knjigu žalosti u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te istaknuo kako je Bandić Zagreb učinio modelom multikulturalnosti, multikonfesionalnosti i otvorenosti.

"Jučer i danas smo tužni zbog odlaska jednog velikog čovjeka koji je Grad Zagreb učinio modelom multikulturalnosti, multikonfesionalnosti i otvorenosti, poželjan za svakoga bez obzira na vjeru, naciju, kulturu ili bilo koju drugu odrednicu", rekao je Hasanović nakon upisivanja u knjigu žalosti u Gradskom poglavarstvu.

U svoje osobno i u ime Islamske zajednice u Hrvatskoj izrazio je sućut obitelji Bandić, kao i svim njegovim suradnicima, Gradu Zagrebu te građanima.

"Zaista odlazi veliki čovjek, čovjek koji je imao riječ i ideju za svakoga, čovjek pod čiju veličinu mogao je stati svatko. Raduje me da ćemo se sresti na sudnjemu danu jer vjerujemo i u zagrobni život i da će pečat njegovih dijela biti trajno uklesan u naše pamćenje i generacija koje dolaze", poručio je Hasanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of