ZAGREB

Gradonačelnik Tomašević u promet pustio nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je pustio u promet nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca (ranžirni kolodvor) gdje su bili izvođeni radovi na izvanrednom održavanju gornjeg stroja i opreme, vrijedni oko četiri milijuna kuna. 

Rekao je da je taj nadvožnjak godinama bio u katastrofalnom stanju do te mjere da je u veljači čak pala ograda dolje na tračnice i oštetila i željezničku konstituru, čak je bio i željeznički promet u prekidu. 

"Već 21. veljače su krenuli radovi, napravljena je nova oprema, nogostup, nova ograda, nova zaštita. Radovi su završili danas, tako da je trebalo nešto manje od pet mjeseci da se ovo konačno riješi", istaknuo je Tomašević. Zahvalio je građanima na strpljenju dok su trajali radovi jer je promet bio otežan. Najavio je i da će razgovarati sa ZET-om i nadležnim Uredom vezano za postavljanje autobusne stanice.

Tomašević je istaknuo i da je u petak raspisan natječaj za Advent 2022./2023., trajat će mjesec dana i odabrat će se organizatori na lokacijama, prema kvaliteti programa koji su dužni izvesti u cijelosti, pod prijetnjom aktiviranja zadužnice. 

Istaknuo je da će taj Advent po prvi puta biti u modelu koji je donekle drugačiji od ranijih. Ostavit će licitacije za mali broj kućica u samom centru grada, a većina kućica, lokacija ide na natječaj na način da traže od organizatora manifestacija da sami organiziraju i financiraju program i dužni su da se on dogodi.    

Novost je, kaže Tomašević i decentralizacija Adventa što znači da će Advent biti omogućen i po kvartovima.  

Najavio je i da će se dati mogućnost klizališta na Trgu kralja Tomislava, međutim natječajem je propisano da se mora zauzeti manja zelena površina nego što je klizalište zauzimalo prije pandemije. 

Tomašević je rekao i da se svi građani koji imaju problema s uslugom odvoza otpada obrate Čistoći, odnosno Zagrebačkom holdingu pa će se vidjeti, što je od toga, ako to mogu potkrijepiti, moguće u skladu sa svim propisima vezano za smanjenje računa. Rekao je i da se dogovara da se radnicima Čistoće daju stimulansi kad počiste sve oko kontejnera.

Podsjetio je i da je 2019. grad bio krcat sa smećem.

"Stvari nisu trenutno dobre ali se rješavaju. Tražimo malo strpljenja da ih ne samo dovedemo u red, nego da ih unaprijedimo. Radimo novi model koji će očistiti grad od kanti, restrukturiramo Holding, dovodimo ga u red, borimo se s inflacijom i sa situacijom da nam se stalno kad radimo promjene koje su građani tražili, pa među njima i vezano za roditelje odgojitelje, stavljaju klipovi pod noge. Ali nećemo odustati, sve te promjene ćemo odraditi do kraja", poručio je Tomašević.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater